Living Divani Headquarters
- Anzano del Parco

2002 - 2007
Fields of intervention: architecture, interior design


Situated in the industrial zone of Anzano del Parco near Lake Como, expansion of the company's headquarters involved the entire main frontage, where the new offices and the showroom are located.
The decisive component of the design includes plates of U-glass mounted onto the galvanized steel structure of the building. These plates extend horizontally across the entire frontage and are installed in front of a traditional glass façade. Placed at irregular intervals along the façade, the individual panes are 3.3 meters long and recall musical notes or scores. Throughout the day the interior spaces of the new building are flooded with shifting sunlight that is broken up by the glass plates. The offices and a reception area are positioned on the ground floor, while an elegant stairway situated behind the glass façade leads to the showroom on the first floor. The stairs take on a wing-like appearance reflecting the overall sense of lightness inherent in the building.

View the interior design

Photographers - Oskar da Riz and Tommaso Sartori

press reviews
  • US - Italy
    - Living Divani Headquarters, Anzano del Parco
  • Wohnen - Germany
    - Living Divani Headquarters, Anzano del Parco
  • H.O.M.E. - Germany
    - Living Divani Headquarters, Anzano del Parco

Web Design / Tommaso Cavallini; Text / Alice Caudera, Laura Cucchi, Donatella Brun; Translation / Richard Peace; Content management / Giorgia Maretta, Laura Presti; Web development / Fri-web.
All contents of this website are protected by copyright and may not be reproduced, distributed or transmitted in any form without the prior written permission of Lissoni & Partners.