Parc Hotel Billia
- Saint Vincent

2010 - 2013
Fields of intervention: architecture, interior design


The Parc Hotel Billia dialogues between modernity and the artisan traditions of stone, metal and wood. The façade of the Parc Hotel Billia comprises wooden slats and large window openings.
The staggered windows of the rooms create a visual play that bestows a dynamic equilibrium onto the outer wall, turning
it into a large painting. Each room has been designed with a small balcony that appears to extend the space and from which one can gaze out onto the mountains or down into the valley. The furnishings in all the rooms have been exclusively designed for the resort
by Lissoni.
The architecture is designed with large windows protected
and shaded by a weave of rough planks inspired by the houses
of the valley's Walser community.

Visit the architecture

Photographer - Tommaso Sartori

press reviews
  • DHD - Italy
    - Parc Hotel Billia, Saint Vincent Resort

Web Design / Tommaso Cavallini; Text / Alice Caudera, Laura Cucchi, Donatella Brun; Translation / Richard Peace; Content management / Giorgia Maretta, Laura Presti; Web development / Fri-web.
All contents of this website are protected by copyright and may not be reproduced, distributed or transmitted in any form without the prior written permission of Lissoni & Partners.